Videochat de acasa avantaje si dezavantaje

Activitatea de videochat este una dintre profesiile care pe langa sumele de bani consistente oferite ofera posibilitatea de a avea un program flexibil, care se poate schimba de cate ori este necesar.

Videochat de acasa avantaje si dezavantajeIn utimul timp insa tot mai multe modele isi pun intrebarea daca nu este mai avantajos sa lucreze pe cont propriu decat in cadrul unui studio videochat Bucuresti. Desigur ca exista unele avantaje daca se opteaza pentru lucrul de acasa, doar ca dezavantajele pot fi mai mari, asa ca aceste variante trebuie cantarite cu foarte mare atentie.

Avantajele lucrului pe cont propriu

Daca se lucreaza de acasa, modelul este practic propriul sau sef, nemaitrebuind sa imparta cu nimeni castigurile.  Programul de lucru nu mai este fix, modelul avand optiunea sa lucreze cat si cum doreste. Amenajarea locului de munca depinde doar de gusturile fetei, nefiind un aranjament impus de politica de brand a studioului. Nu mai exista stresul deplasarii zilnice pana la locul de munca, disparand si obligativitatea modelului de a se incadra intr-un colectiv si a socializa cu colegii.

Dezavantajele lucrului pe cont propriu

Unul dintre cele mai mari dezavantaje este faptul ca modelul nu se poate afilia niciunei dintre marile platforme internationale , fapt ce duce la neputinta accesarii unui numar mare de clienti, acest lucru insemnand ca rezultatele financiare pot fi extraordinar de mici. Ca si  factor determinant putem mentiona ca modelul nu lucreaza in legalitate, neavand nici un contract de munca.

Modelul nu poate beneficia de ajutorul unei echipe de profesionisti care sa ii asigure portofoliul de poze de inceput, neputand sa beneficieze de ajutorul unui fotograf cu experienta in domeniu, de un mediu adecvat in care sa poata fi facute pozele si nici de personal specializat in elaborarea paginilor de prezentare, descrierilor personalizate, sau de ajutorul atat de necesar pentru realizarea unui make up care sa faca diferenta.  In plus, in cazul in care modelul se afla la primii pasi in acest domeniu, nu va exista nimeni care sa o invete primii pasi in meserie si sa o consilieze in evolutia profesionala. Dotarile tehnice de care depind fetele sunt foarte costisitoare (incepand de la tehnica de calcul, camere web, retelistica, si terminand cu instalatia de lumini si cadrul imobiliar)., iar faptul ca tanara nu poate face acasa amenajari interioare profesioniste este deja un amanunt de mai mica importanta.

Lipsa unui program stabil (acasa existand foarte multe tentatii de mai multe genuri care iti acapereaza o  mare parte a timpului) este un factor destabilizator, care duce la obtinerea de randamente banesti scazute.

Avantajele lucrului in cadrul unui studio profesionist

Unul dintre cele mai importante avantaje este ca dotarea cu echipamente este la nivel foarte inalt. Modelele beneficiaza de echipamente de ultima generatie, care coroborate cu asigurarea unui cadru de vis din punct de vedere al aranjamentelor interioare poate duce la rezultate spectaculoase. Mai mult decat atat, modelele beneficiaza de munca unei intregi echipe, care ii va asigura machiajul, realizarea paginilor personale, sedinte foto la nivel inalt si trainingul prin care acestea pot afla si invata ultimile tehnici in materie de psihologie si comunicare.

Comments are closed.